Het Cambridge dieet is gebaseerd op hoe onze voorouders leefden. In de zomermaanden, als er geoogst kon worden werd er goed gegeten, en in de winter teerde men op de opgebouwde vetreserves. Het Cambridge dieet spreekt deze functie in ons lichaam aan door het gebruik van shakes en soepen van iets meer dan 150 calorieën per portie.

Aanspraak op de vetreserves

Doordat het lichaam een minimum aan calorieën binnenkrijgt wordt een milde ketose gesimuleerd, waardoor ons lichaam zijn vetreserves aanspreekt. Dit heeft uiteraard gewichtsafname tot gevolg. Het Cambridge dieet is ontwikkeld na jarenlang wetenschappelijk onderzoek door dr. Alan Howard, verbonden aan de Cambridge University, vandaar de naam van het dieet. Zoals veel diëten is ook deze methode gebaseerd op het reduceren van de hoeveelheid koolhydraten en het verhogen van de inname van eiwitten. Dit vermindert het hongergevoel en stimuleert de vetverbranding.

Cambridge 500 en Cambridge 800

Om snel en verantwoord af te vallen begin je met het Cambridge 500 programma. Je vervangt alle maaltijden door shakes, repen, soepen en pap met een maximum van 500 calorieën per dag. Hierdoor komt je lichaam na enkele dagen in de gewenste toestand van milde ketose. Bij het Cambridge 800 programma worden de dieetproducten van het Cambridge dieet aangevuld met één zelfbereide maaltijd per dag. Dit kan een goede oplossing zijn voor mensen die lichamelijk zware arbeid verrichten of die vanwege medische redenen het Cambridge 500 dieet niet kunnen of mogen volgen.

Begeleiding door een consulent

Tijdens je dieet volgens het Cambridge programma word je begeleid door een consulent. Deze bepaalt samen met jou wat voor jou de beste methode is en welk programma je het beste kunt volgen. Zodra je je streefgewicht hebt bereikt wordt bekeken hoe je dit gewicht ook kunt vasthouden. Daarbij gaat het niet alleen om voeding, maar ook om levensstijl en voldoende lichaamsbeweging. Dit dieet kun je dus niet zelfstandig volgen, je moet de supplementen bestellen via een consulent en daarbij zit dan de begeleiding inbegrepen. Als je deelneemt aan het Cambridge programma kun je je ervaringen delen met anderen op het forum van de officiële website van het Cambridge dieet in Nederland.

 
Weightwatcher BENL