Het EenKiloPerWeek dieet is, zoals ook andere diëten, gebaseerd op verschillende fases. Je begint met streng afvallen gedurende een aantal weken, daarna wordt het regime langzaam minder streng zodat je je dieet beter kunt volhouden. Als je je streefgewicht hebt bereikt volgt de stabilisatie, om ervoor te zorgen dat je dit gewicht ook vasthoudt en niet binnen een paar maanden nadat je bent gestopt met diëten weer terug bent op je oude gewicht.

Afvallen in twee fases

Het EenKiloPerWeek dieet is samengesteld in samenwerking met diëtiste Lucinde van der Wardt. Tijdens de eerste fase moet je lichaam wennen aan het afvallen. In deze periode val je relatief veel af, maar het is niet de bedoeling dit lang vol te houden. Tijdens fase 2 volg je een eiwitrijk dieet.

Dit bevordert de vetverbranding en zorgt ervoor dat je spiermassa niet wordt aangetast. Om je spiermassa op peil te houden is beweging en sport tijdens deze fase ook een belangrijk onderdeel. Door het sporten zal je spiermassa toenemen en zul je dus wellicht op de weegschaal weinig verschil zien. Maar spiermassa is natuurlijk veel gezonder dan vetmassa. Spiermassa is bovendien iets zwaarder dan vet.

Veranderen van je levensstijl

Dit dieet is niet alleen gebaseerd op afvallen, het legt de nadruk op het veranderen van je levensstijl. Je moet je nieuwe manier van eten en voldoende sporten en bewegen zo normaal gaan vinden dat je niet snel weer terugvalt in oude gewoonten. Alleen dan kun je volgens de filosofie van de bedenkers van het EenKiloPerWeek dieet blijvend op je ideale gewicht blijven. En dat is ook makkelijk vol te houden, door de ondersteuning die je krijgt tijdens het volgen van dit dieet.

Stabilisatie, een manier van leven

Op gewicht komen is één ding, op gewicht blijven is minstens zo belangrijk. Om het beruchte jojo effect te voorkomen moet je ervoor zorgen dat je niet terugvalt in oude gewoontes op het moment dat je je streefgewicht hebt bereikt en je levensstijl zo hebt aangepast dat je niet opnieuw weer aankomt. Wanneer je je inschrijft op de website krijg je vrijblijvend dieetadvies. Ook kun je op de website verschillende dieetproducten bestellen die je tijdens de eerste en tweede fase kunt gebruiken.

Weightwatcher BENL