De bedenkster van het Mentale Dieetplan, Katja Callens, claimt op haar website dat ze zelf al verschillende diëten heeft geprobeerd maar het draaide steeds uit op het welbekende jojo-effect van afvallen, aankomen, weer afvallen en uiteindelijk toch weer aankomen. Met het Mentale dieetplan kun je volgens de site 5 tot 17 kilo afvallen in relatief korte tijd.

Het principe achter het Mentale Dieetplan

Het Mentale Dieetplan is er op gebaseerd dat bepaalde voedingsmiddelen niet met elkaar gecombineerd mogen worden omdat dit een negatief effect heeft op je gewicht. Je kunt dit dieet alleen volgen wanneer je ervoor betaalt. De bedenkster stuurt je de recepten pas nadat er betaald is. Als je na 60 dagen geen of onvoldoende resultaat hebt bereikt kun je je geld terugvragen. Voorwaarde is wel dat je gedurende de periode dat je het dieet volgt een dagboekje bijhoudt met je ervaringen. Ook krijg je begeleiding van een online coach. Het dieet is namelijk niet alleen gebaseerd op recepten maar er horen ook oefeningen bij die het je gemakkelijker moeten maken om het dieet vol te houden.

Afwisseling van streng dieet en milde dagen

Om het dieet beter te kunnen volhouden wordt in het Mentale dieetplan een afwisseling ingebouwd van dagen waarop je bepaalde voeding zoals suikers en koolhydraten niet mag gebruiken met dagen waarop dat binnen bepaalde grenzen wel is toegestaan. Het vermijden van koolhydraten en vetten op bepaalde dagen zorgt ervoor dat je lichaam zijn reserves aanspreekt en dus extra vet verbrandt.

Volledig online programma

Als je het Mentale dieetplan wilt volgen zul je je moeten aanmelden op de website van de bedenkster van dit plan. De recepten en eet schema’s staan in de e-books die zij heeft geschreven en die kun je alleen op haar website bestellen. Bij het pakket hoort ook persoonlijke coaching en een grote hoeveelheid recepten. Het Mentale dieetplan hamert ook vooral op dingen die niet werken, zoals fanatiek fitnessen, caloriearm eten. Eén van de belangrijkste principes achter het Mentale Dieetplan is dat je meerdere keren per dag eet dan de nu gebruikelijke drie keer per dag. Eet het juiste voedsel op het juiste moment, luidt het motto van Katja Callens.


Weightwatcher BENL