Trainingsschema buikspierenOp zoek naar een trainingsschema voor je buikspieren? Onze experts – fitnesscoaches hebben dit voor jou opgesteld op basis van de anatomie van de buikspieren. Om strakke buikspieren te krijgen, heb je een dubbele opdracht:

  • de buikspieren trainen op vlak van explosiviteit;
  • het buikvet dat boven de spieren zit (indien nodig) weg werken, zodat de spieren zichtbaar worden.

De buikspieren worden getraind aan de hand van oefeningen zoals sit-ups, “de plank”, enzovoort. We zorgen voor een ruime variatie in de oefeningen, zodat het leuk blijft.  Om vet te verbranden is er niets efficiënter dan te lopen aan een lage hartslag. Je lichaam is dan in “vetverbrandingsmodus”. Een lage hartslag betekent dat je nog kunt spreken met je eventuele looppartner en dus zeker niet buiten adem bent. Je lichaam begint pas écht vet te verbranden eens je een half uur (rustig) loopt. We werken hier geleidelijk naar toe! Training is niet genoeg: let a.u.b. ook op je voeding, anders zijn je inspanningen voor niets. We raden je hiervoor aan onze pagina met diëten te bekijken.

Trainingsschema buikspieren

Hier vind je alvast het onze van 12 dagen, opgesteld door echte fitnesscoaches. Veel succes!

Het trainingsschema:

Het schema eindigt niet na 12 dagen; helaas, met 12 dagen training kun je nog geen sixpack hebben. Dan begin je terug op dag 1. De spierversterkende oefeningen mag je gewoon opnieuw doen. Inzake looptraining raden we aan het niveau van het einde van het trainingsschema aan te houden. Idealerwijze bouw je zelfs verder op en loop je langer en langer, ruim boven het half uur. Op die manier bekom je een ideale vetverbranding.

Succes!