Het vastendieet houdt zeer nadrukkelijk niet in dat je bepaalde dagen van de week helemaal niet moet eten. Het dieet is er op gebaseerd dat je gedurende vijf dagen van de week normaal eet en voldoende calorieën binnenkrijgt. Daarna gebruik je gedurende twee dagen maximaal 500 (vrouwen) of 600 (mannen) calorieën per dag. Deze methode is overgewaaid int Groot Brittannië, waar hij werd ontwikkeld door de BBC-journalist Michael Mosley.

Gemakkelijk te volgen

Dit dieet is gemakkelijk te volgen, omdat je je niet hoeft te houden aan ingewikkelde dieetschema’s. Je mag gedurende 5 dagen in principe eten wat je wilt, al is het natuurlijk niet de bedoeling om je vol te proppen met snacks en snoep. Want dan zal het effect van de twee dagen vasten onvoldoende zijn om daadwerkelijk af te vallen. Maar wanneer je gedurende de vijf “normale” dagen een normale hoeveelheid voedsel eet en je tijdens de twee vastendagen houdt aan het maximale aantal calorieën van 500 of 600 per dag dan zul je zeker resultaat bemerken.

Zelf je maaltijden indelen

Tijdens de twee vastendagen mag je zelf bepalen wanneer je eet. Je kunt kiezen voor een ontbijt en een diner, een lunch en een diner of alleen een diner, zolang je je maar aan het maximale aantal calorieën houdt. Sommige mensen kunnen niet zonder een ontbijt, anderen kunnen gemakkelijk functioneren tot ze ’s avonds pas een maaltijd krijgen. Tot welk type jij ook behoort, je kunt dus altijd een manier vinden om de twee vastendagen in te vullen.

Ondersteunende pillen en shakes

Voor mensen die het moeilijk vinden om de twee vastendagen vol te houden, zijn er pillen op de markt die het hongergevoel onderdrukken. Daarnaast kun je speciale 5/2 shakes bestellen die alle essentiële voedingsmiddelen bevatten die je nodig hebt. De shakes zijn speciaal bedoeld door mensen die het moeilijk vinden om tussen de maaltijden door niets te eten. Overigens mag je de twee vastendagen invullen wanneer jij dat wilt. Het is dus niet zo dat je twee dagen achter elkaar moet vasten. Je kunt bij voorbeeld 3 dagen normaal eten en een dag vasten, en daarna 2 dagen normaal eten en een dag vasten.

Weightwatcher BENL