Eén van de meest bekende manieren om af te vallen is de methode van Weight Watchers. Wereldwijd volgen miljoenen mensen dit dieet. Het is al vele decennia bekend. Weight Watchers is gebaseerd op persoonlijke begeleiding waarmee je geleidelijk afvalt. Hierbij gaat het niet alleen om eten, maar ook om je manier van leven en de voedselkeuzes die je daarbij maakt.
Weightwatcher BENL

Kies uit persoonlijke begeleiding of een online programma

Weight Watchers bestond al ruim voordat het internet massaal zijn intrede deed. Vroeger was dit dieetprogramma voornamelijk gebaseerd op de groepsbijeenkomsten waar je met “lotgenoten” samenkwam om je vorderingen, ervaringen en tegenslagen te bespreken. De bijeenkomsten waren een belangrijke peiler onder het succes van Weight Watchers. En dat is nog steeds zo. Nog steeds kun je voor deze vorm van persoonlijke begeleiding kiezen. Je ontmoet tijdens de wekelijkse cursus mede Weight Watchers en je krijgt persoonlijke begeleiding van je coach. Maar natuurlijk vind je Weight Watchers tegenwoordig ook online.

Volg een online programma om verantwoord af te vallen

Je kunt je nu ook online aanmelden bij Weight Watchers om volgens hun methode verantwoord af te vallen. Weight Watchers kiest daarbij voor methodes die je niet in korte tijd flink laten afvallen, maar er wordt ingezet op de langere termijn. Geen 5 kilo per week, maar wel 5 kilo afvallen en die kilo’s ook niet meer terug laten komen. Wanneer je je aanmeldt voor het online programma krijg je de beschikking over een app voor op je telefoon of tablet, toegang tot de database met meer dan 2000 recepten en je kunt gemakkelijk in contact komen met anderen die het Weight Watchers dieet online volgen via de community.

Combinatie van cursus en online ondersteuning

Weight Watchers biedt ook de mogelijkheid om de twee methodes te combineren. Je kunt kiezen voor een wekelijkse cursus, waar je persoonlijke ondersteuning krijgt van je coach en mede cursisten ontmoet om ervaringen uit te wisselen. Daarnaast krijg je online toegang tot de community en de recepten database. Zo kun je voor jou de meest ideale en effectieve manier kiezen om het programma van Weight Watchers te volgen.