Zumba, de populairste fitnesstrend voor een leuke workout.

In tegenstelling tot heel wat locaties over de hele wereld die bekend staan om te fitnessen, te sporten en te genieten van entertainment, worden locaties waar Zumba gegeven wordt erg aangeprezen. Deze populaire sport is dan ook erkend als een van ’s werelds beste fitnessworkouts. Zumba heeft, omwille van verschillende redenen, al lang fitnessbewuste mensen van over de hele wereld aangetrokken.

Uiteraard heeft Zumba ook veel voordelen, zoals vetverbranding en het krijgen van een betere conditie.

Sporten met een vetverbrandende kracht

Omdat deze unieke training met weinig impact bekend staat om zijn Latijnse ritmes, gemakkelijk te leren choreografie en ongelooflijke vetverbrandende kracht, heeft het iedereen geïnspireerd, van fitness-experts tot beginnende sporters. Zumba is overal ter wereld heel populair, aangezien het al honderden landen heeft bereikt, waar er les gegeven wordt in meer dan 50.000 fitnessbestemmingen en sportscholen. Zumba is onder andere zo populair omdat het een perfecte match is tussen het krijgen van een vrolijke, verfijnde sfeer en een mooi lichaam.

Het ontstaan en de geschiedenis van Zumba

Zumba is bijna volledig toevallig ontstaan toen fitnesstrainer Beto Perez zijn aerobicsmuziek tijdens een trainingssessie in zijn geboorteland Colombia veranderd had. Zonder de traditionele vrolijke dansmuziek bij de hand, koos Perez ervoor om een selectie van zijn favoriete liedjes te spelen, inclusief traditionele Latijns-Amerikaanse genres zoals salsa en merengue. Hij improviseerde hierbij een fitnessroutine die bij de muziek paste. Het resultaat was een eenvoudig te volgen, maar ongelooflijk effectieve fitnessworkout. Na het perfectioneren van de training in zijn eigen sportschool, begon de fitnesstrend veel aandacht te trekken in heel Colombia. Het werd nog versterkt door de populaire traditionele muziek en de beginnersvriendelijke bewegingen. Geïnspireerd door het succes van Zumba in Colombia, bezocht Perez in 1999 de Verenigde Staten van Amerika, in de hoop om zowel de nieuwelingen in fitnesslessen, als de meer toegewijde sporters aan te trekken die op zoek waren naar nieuwe trainingsopties. Met de steun van investeerders vond Perez veel interesse in de Verenigde Staten bij zowel fitnessprofessionals die de training aan hun lesrooster toevoegden, als degenen die geïnteresseerd waren in eenvoudige thuisworkouts, zoals blijkt uit de uitgebreide dvd-verkoop van het programma. Gedurende de vroege jaren 2000 breidde Zumba zich uit naar verschillende extra Latijns-Amerikaanse en Caribische landen. Het werd snel een van de populairste workouttrends. In sommige gebieden werden er zelfs fitnessreizen georganiseerd, inclusief Zumba. Nu, ongeveer 20 jaar later, is Zumba nog steeds heel populair.

Zumba voor een gezond en actief leven

Omdat Zumba is gemaakt als een leuk en effectief alternatief voor de zwaardere fitnessklassen, zijn er mensen die de traditionele fitnessprogramma’s hebben afgeschuwd. Zumba is dan ook een uitstekende manier voor het starten van een gezonde en actieve levensstijl op een zeer leuke manier. De populaire sport vertrouwt op eenvoudige Latijnse dansbewegingen en een elementaire choreografie om deelnemers in beweging te krijgen. De training wisselt af tussen intervallen van snelle bewegingen en meer ontspannen acties om weerstandstraining en consistente vet- en calorieverbranding te bevorderen. Het resultaat is een leuke training met weinig impact die elk uur tot 1000 calorieën kan verbranden.

Zumba op het strand

De populariteit van Zumba en de groeiende interesse in fitnessreizen hebben evenementen gecreëerd zoals Zumba Weekends op vakantiebestemmingen aan het strand. In tegenstelling tot gewone Zumba-lessen die in fitnessruimtes over de hele wereld worden georganiseerd, profiteert een Zumba Weekend ervan om de sport te beoefenen met heel veel sporters in een ongelooflijk prachtig strandlandschap. Dergelijke evenementen zijn een onderdeel van een calorie verbrandende training en een onderdeel van een sociaal dansfeest. In de loop van dergelijke weekends nemen honderden enthousiastelingen van over de hele wereld deel aan de Zumba-trainingen op het strand, terwijl live DJ’s het kenmerkende vrolijke Latijnse decor van het programma bieden. Deskundige instructeurs van over de hele wereld zijn er aanwezig om de strandtrainingssessies te leiden en nieuwe instructeurs op te leiden in de hoop om Zumba terug mee te nemen naar hun eigen sportscholen. Deelnemers die in het verleden bij een Zumba Weekend aanwezig waren, spreken vol lof over het evenement.

Opwindende fitnessevenementen

Hoewel Zumba kan worden ervaren in fitnesscentra over de hele wereld, en zelfs in het comfort van thuis voor uw TV of laptop, is een Zumbavakantie voorbestemd om een van de meest opwindende fitnessevenementen van het jaar te worden.